"Stel dat Disneyland niet in het teken van sprookjes, piraten en avonturen stond, maar het thema 'werk' had en dat het net zo rijk, amuserend en enerverend was als nu het geval is"

Het congres
'De arbeidsmarkt van de toekomst' zal in het teken staan van toekomstig HRM. Het is geïnspireerd door 'Mijn toekomst werkt': het inspiratiepark dat mede bedacht is door onze hoofdspreker, Ton Wilthagen. We willen werk associëren met plezier en laten zien hoe organisaties kunnen inspelen op de toekomstige uitdagingen voor HRM. In de vorm van een pretpark nemen we professionals mee langs verschillende belangrijke en actuele thema's omtrent HRM. De workshops hebben een innovatieve en interactieve insteek en zullen tevens een verrassende draai krijgen. Na het congres hebben de bezoekers nieuwe ideeën en inspiratie om met diverse uitdagingen aan de slag te gaan. En niet geheel onbelangrijk: we laten ze een onvergetelijke dag beleven! Dit congres zal op 11 april 2014 in Eindhoven plaatsvinden, het wordt georganiseerd door de afstudeerstudenten van Fontys Hogeschool HRM (Eindhoven en Tilburg).

Voor wie
De arbeidsmarkt van de toekomst wordt aangeboden aan (HR-)professionals. Het congres is bedoeld voor gasten uit het HRM vakgebied. Wie geïnteresseerd is in de toekomstige uitdagingen voor HRM is bij dit congres op de juiste plek.

Locatie
Het congres vindt plaats in gebouw R5 op de Fontys campus in Eindhoven:
Fontys R5
Rachelsmolen 1
5612 MA EINDHOVEN

Onze workshops

Maak je keuze en schrijf je vervolgens in!

.
.

De Stoomtrein door de Innoverende wereld van E-Portfolio.

Een krappe arbeidsmarkt, flexibilisering van het personeel en een vergrijzende samenleving. Enkele uitdagingen voor het individu en zeker ook voor HR. Hoe laat u zien dat u anders bent dan anderen? Dat u, als organisatie, om kunt gaan met de huidige arbeidsmarkt? E-portfolio biedt u de handvatten om baas te zijn over uw eigen loopbaan. Grijp deze kans, Stap in en laat u leiden door de innoverende wereld van E-Portfolio.

.

Regisseur van jouw eigen doolhof

Denk jij dat je zelf keuzes maakt? In het maakbare doolhof kun je zelf bepalen welke paden je bewandelt en waar deze uitkomen, maar pas op! Je hebt niet alles zelf in de hand… Invloeden van buitenaf kunnen je bewust òf onbewust in een bepaalde richting sturen.

.

The Generation House

Generatie Y, de millennium generatie, babyboomers, generatiekloof. Allemaal hot-topics uit de HRM-wereld van dit moment! Maar wat houden de generaties en de kloof hiertussen nou eigenlijk precies in? En misschien nog wel belangrijker, wat kunt je zelf doen om de samenwerking en kennisoverdracht tussen verschillende generaties zo optimaal mogelijk te laten verlopen? Want dat dit van groot belang is voor jullie organisatie is tegenwoordig algemeen bekend…

.
.
.

Bevlogenheid: ''de medewerker als het tandwiel, die uw achtbaan draaiende houdt''.

Maak medewerkers bevlogen en profiteer hier nu en in de toekomst van! Willen jullie de tandwielen die de achtbaan omhoog trekken versterken, leer dan in onze workshop hoe je de juiste balans vindt tussen taakeisen en energiebronnen. Bevlogen medewerkers maken dat de mensen die de rit met de achtbaan maken, achteraf zeggen dat dit de meest originele, mooiste, vetste achtbaan is waar ze ooit in hebben gezeten.

.

Het sprookjesbos van de samenwerkende lerende organisaties: van concurrent naar friend!

Aan de hand van het pad door het sprookjesbos komen er een aantal relevante aspecten aan bod die cruciaal zijn voor het succes tussen lerende organisaties. Gedurende deze workshop wordt de focus gelegd op het ontwikkelen en de mogelijkheden van partnerships en niet op het aangaan van een concurrentiestrijd.

.

Cruise door Waterwonderland

We nemen jullie mee op een cruise door Water Wonderland. Een wereld waar de IJskoningin en de Zeemeermin samen leven. De IJskoningin vertegenwoordigt de vaste contracten op het ijs en de Zeemeermin de flexibele schil in het water. Een hevige strijd is ontstaan: de IJskoningin staat onder druk. Steeds meer ijs verandert in water. Zal het ijs smelten waardoor de vaste medewerkers in de onstuimige wereld van de flexibele arbeid terecht komen? Zal het water bevriezen en gaan de medewerkers een vast arbeidscontract tegemoet? Of zullen zij een balans vinden en elkaar versterken op de steeds veranderende arbeidsmarkt van de toekomst? In deze workshop benadrukken wij de kracht van vast en flexibel, waarna jij, als HR-professional, met nieuwe inzichten Water Wonderland verlaat.

.
.
.

De Netwerk Carrousel: verdraaid leuk!

In deze tijd is netwerken een van de belangrijkste manieren om jezelf te laten groeien. Zowel on- als offline netwerken is helemaal in! Maar hoe ga je te werk? Gebruik je een verkoopverhaal, stap je op mensen af, wacht je in een hoekje totdat anderen op jou afstappen? En achteraf, een stapel visitekaartjes, hoe ga je daar mee om? Omdat het tegenwoordig erg belangrijk is om een goed netwerk op te bouwen en te onderhouden willen wij jou door middel van onze workshop op een leuke manier laten netwerken met andere HR-professionals.

.

Veranderbereidheid in het Lachspiegelhuis: bekijk jezelf als nooit te voren!

De economie is continu in beweging. Dit zorgt de laatste tijd voor veel veranderingen. Hoe fijn zou het zijn om daar effectief op te anticiperen. We koppelen de actualiteit aan jouw specifieke verandertype. Door je bewust te zijn van je verandertype, kun je veranderingen beter aanpakken, bij jezelf en in je omgeving.

.

Game Gallery: gamification, de toekomst voor HR

Zou het niet geweldig zijn als we het motiveren van werknemers nog leuker kunnen maken?! Met de werkvloer als ons speelveld, voegen we spelelementen aan het werk toe, zodat werknemers met elkaar de uitdaging aangaan om doelen te bereiken. Pakkend en uitdagend, ten behoeve van zowel de werknemer als de organisatie. Gamification: de HR-tool van de toekomst. Althans, dat denken wij. Te mooi om waar te zijn? Kom naar onze workshop en wij overtuigen jou ook van de toegevoegde waarde van gamification!

.
.
.

Carnaval Festival: de wonderen zijn de wereld nog niet uit

Daar sta je dan in je Franse schoenen, je Italiaanse pak en je Duitse wagen op weg naar een Indonesisch restaurant. Op je werk is het niet anders, een jungle van verschillende culturen. Maar hoe ga je hier mee om? Een duizelingwekkend spektakel waar velen nog op ontdekkingsreis zijn.

Zet je schrap en verzet je grens door naar deze workshop te komen die u land in zicht zal brengen.

.

Dare to be POWERBOOSTED!!

De toenemende druk om optimaal te presteren, de torenhoge verwachtingen van zowel organisaties als maatschappij en dit alles in een arbeidsmarkt die menig HR-prof het hoofd doet duizelen; de werknemer van nu gaat gebukt onder hoge druk. Druk die maakt dat medewerkers angstvallig vasthouden aan hun huidige functie, nauwelijks nog in staat zijn stappen te zetten, eigen keuzes te maken en hun ambitie na te leven.

Door middel van inspirerende energiesessies en grensverleggende opdrachten beleef je in deze dynamische workshop wat de kracht van positieve energie kan doen voor jou en je collega's. Thema's als persoonlijkheid, lef, inspiratie, power en het verruimen van de comfortzone zullen hierbij centraal staan.

Are you ready to be powerboosted?!

.
.
.

Ton Wilthagen

Prof. dr. Ton Wilthagen heeft het begrip "flexicurity" ontwikkeld en staat in Europa bekend als "Mr. Flexicurity". Hij adviseert de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Internationale Arbeidsorganisatie, de Raad van Europa en andere internationale en nationale organisaties over dit onderwerp en over toekomstbestendig arbeidsmarktbeleid in het algemeen. In zijn onderzoek richt hij zich op de toekomstbestendigheid van de arbeidsmarkt.

Wilthagen is hoogleraar Institutionele en juridische aspecten van de arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg en directeur van ReflecT: the Research Institute on Flexicurity, Labour Market Dynamics and Social Cohesion at Tilburg University. Momenteel is hij tevens voorzitter van de vakgroep Sociaal recht en sociale politiek in Tilburg en gasthoogleraar aan de KU Leuven.

09.30 uur 10.00 uur Ontvangst gasten en opening congres

10.00 uur 10.15 uur Openingsspeech

10.15 uur 10.45 uur Gastspreker Ton Wilthagen

10.45 uur 11.00 uur Toelichting dagprogramma

11.00 uur 12.00 uur WORKSHOPRONDE 1

12.00 uur 12.45 uur Lunchpauze

12.45 uur 13.45 uur WORKSHOPRONDE 2

13.45 uur 14.00 uur Koffiepauze

14.00 uur 15.00 uur WORKSHOPRONDE 3

15.00 uur 16.00 uur Afsluiting congres

16.00 uur 17.15 uur Netwerkborrel


Peter Gelens is de dagvoorzitter gedurende het congres.

Bezieling in organisaties. Dat is waar Peter Gelens, partner van AreaConsult voor staat. Peter coacht, adviseert, traint en faciliteert ondernemers, managers en HR professionals bij het ontwikkelen van de organisatie en het optimaal benutten van menselijk talenten. Vaak wordt hij gevraagd voor management development trajecten, het begeleiden van teams, het versterken van HR afdelingen, het leiden van complexe veranderprocessen. Hij organiseert graag meetings that matter: sessies die draagvlak opleveren, nieuwe energie, andere inzichten, een lijn voor de toekomst, een doorbraak of betere samenwerking. Zijn aanpak is open, verbindend en interactief. Passie en plezier, ontwikkeling en bezieling zijn kenmerkende woorden voor hem. Peter is ook docent organisatieverandering en HR aan Avans+. Verder is hij bestuurslid van de NVP Noord Brabant.

Stichting Make a Wish Nederland
Wij steunen stichting Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish vervult wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte met het doel ze weer kracht te geven. Wij willen er graag voor zorgen dat we samen zoveel mogelijk wensen van deze kinderen kunnen laten uitkomen. De opbrengst van het congres zal dan ook worden gedoneerd aan Stichting Make-A-Wish.

Op dit moment zijn er door Stichting Make-A-Wish (en al zijn vrijwilligers en sponsoren) ruim 5100 wensen vervuld. Kijk voor meer informatie op www.makeawishnederland.nl of volg de Stichting op Facebook of Twitter:

Facebook: https://www.facebook.com/MakeAWishNederland
Twitter: @makeawishnl

.

Hoofdsponsor:

.

De Nederlandse Vereniging voor Personeels- management & Organisatieontwikkeling, verbindend in HR

De NVP is het platform voor HR Nederland. In 1965 opgericht en daarmee de oudste HR beroepsvereniging in Nederland. Nog steeds actief en springlevend. De 4.000 aangesloten leden zijn werkzaam binnen alle branches. De vereniging wordt breed gedragen.

Op de NVP-agenda staan jaarlijks zo'n 100 activiteiten: bijeenkomsten, workshops, masterclasses en social events. Deze staan open voor leden en niet-leden, waarbij leden de nodige voordelen hebben.

De NVP heeft ook kennis- en doelgroepsecties. Netwerkgroepen die zijn gegroepeerd rond een thema en in een aantal gevallen regionaal georganiseerd. Het doel van deze secties is discussiëren rond een onderwerp, elkaar te inspireren en om te netwerken.

Ervaar de NVP en kom langs bij een van onze bijeenkomsten!

www.nvp-plaza.nl

Partners:

Vrienden van HRM:

Fons de Graaf
Bea van Til
Wilma van de Bruinhorst
Kroon Tuinontwerp Moergestel
J-pc computerservice Moergestel
Daphne van der Kruijssen
Wim en Yolanda Dekkers
Angela van Hoek
Ronald Bos
Marga van Hoek
Herman Witteveen
Rien Deijkers
Margaret Landman
Marian Roosen
Aart Verberne
Herman van Gerrevink
Annemiek Celi
Elly van Gerrevink
Ton Klomp
Ardiaan Roos
Ingeborg Roos
Jeroen van den Berkmortel
VC Were-di Dames 1
Ans en Marcel Gruijters
Yvonne Willems
Joris van der Aa
Zorgboerderij "Het Scheiend"
Bart Veldman Tegelwerken
Cafe du Commerce
Cafe a gen baan
Christa Portegies 'Interim & Coaching'
Ton van den Boomen: Competenza
Jelle Mens
Anneke Mens
Robbert Raats
Wies Raats
Arie Raats
Patrick Witjes
Familie/Jan van Walbeek
Familie Kuijken
Familie Raats
Ben en Astrid van Houtum
Mirjam en Stefan van Deursen
Riky Weekers
Sylvana Waber
Propertyimpact
Willem van Doorn
Ronald Heinen
Annemieke Staps
J. Bakarbessy
Charlotte Débruyn
Bouchra Annouri
Martin Houben
Willie en Karin Rikken
Ria en Dick van Duyvenvoorde
Roger en Marlou Peijs
Harriët van der Spang
Deborah van Belzen
Elke van Kester
Milou Goossens
Marie-Jose Wesselink-Snoeren van '5 elements'
Mevr. Huberts
Gina en Hoene
Mevr. W Marteau
DVR Outdoor
Mariet Gommans en Joop Quik
Jos en José Vissers
Elles Ghielen
Hennie Opbroek
Fam van Mensvoort
H.I van Beek
Melanie Hendrickx
Fam Schell
Fam. Cremers
Fam. Trommelen
Familie van Oordt
Thijs van der Hout
Mo Abdi
Nick Heijder

Ja! Schrijf mij kosteloos in voor het congres.

*Kies 3 workshops